dissabte, 22 de gener del 2011

Tomet del Pont (BTT)

Aquest matí he volgut ensenyar a un amic aquest recorregut molt rodador i agradable per estirar cames.

En dic tomet del Pont perquè és el poble que més lluny queda de la sortida. És una ruta de uns 40 quilòmetres aproximadament, amb cap dificultat tècnica i força planer per agafar fondo.

La sortida és just davant del Institut Narcis Oller de Valls, en un camí que ens porta direcció cap a Alió. La ruta transcorre per camins voltats de vinyes, ametllers i oliveres, els cultius més comuns de l'Alt Camp.

Anirem fent camí amb suau pujada fins al Pont d'Armentera, del Pont a Santes Creus on recomano parar a fer una mossegada, estirar les cames i visitar si no es coneix el monestir. Hi tinc des de ben petit una especial relació. Ara farem la tornada cap a Valls resseguint un tram de l'anomenada Ruta del Cister, una ruta que esta perfectament senyalitzada i que paga la pena seguir per conèixer les comarques que acullen els tres monestirs cistercencs de Poblet, Vallbona de les Monges i Santes Creus. Aquest tram també coincideix amb la "Ruta de la Capona"  una iniciativa del ajuntament del Pla de Santa Maria. Sobretot en aquest tram trobarem moltes construccions de pedra seca, espectacular el "Cossiol", destinat a recollir l'aigua de la pluja.



Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada