diumenge, 4 de juliol de 2010

Carros de Foc (1.0)

No ha estat possible no hem aconseguit completar la Carros de Foc, però personalment m'ha servit per conèixer els pirineus i veure quin és el estat de forma actual.Divendres sortint de la feina agafàvem el cotxe i carretera direcció a Vielha, en arribar trucada al refugi per avisar que estem pujant i primer dil.lema, ens diuen que el sopar és a les 19:00 i si no estem abans de les 20:00 no sopem, tenint en compte que son les 19:30 i que del lloc on es deixen els cotxes fins al refugi hi ha aproximadament 1:30 no arribem ni de conya. Així decidim sopar a Arties i pujarem amb la tranquil·litat de la feina feta. Sort que no hem pujat abans, el xàfec que cau quan sopem és dels importants, de quedar xop fins les orelles. Sopem i sortim cap a la pista que ens ha de deixar al peu del senderó que puja al refugi de Restanca. Ara si que noto que ha començat la aventura, primers esgraons i ja puc veure on m'he fotut, una hora mes tard, primeres imatges que m'han impactat el salt d'aigua que alimenta el estany de Restanca, pasarel.la i al fons el refugi.
La rebuda una mica surrealista, però el que ens interessa es dormir i diana a les 04:30. Tot i que ja estic acostumat a dormir en refugis/albergs, aquesta nit hem costa agafar el son, nervis segurament i que alguns dels companys de habitació son autèntics tenors nocturns. Falten 5 minuts per l'hora fixada i em llevo, el sherpa Jappy també està despert i en Lluís obre els ulls i ens aixequem ràpidament per començar la travessa. Repassem el material em poso les lents de contacte i sortim del refugi equipats amb frontal, tot i que la lluna (aquí que no hi ha contaminació lumínica) ens regala una llum impressionant. Sortim del refugi i després de algun dubte sobre el camí correcte, veiem les primeres fites que ens guiaran per el recorregut. Ja hi som comencem a pujar direcció al "estanh deth Cap deth Pòrt" i cap al coll de Crestada, on hi trobarem l'encreuament de camins dels refugis de Ventosa en sentit contra-horari i el refugi de Colomers en sentit horari. Nosaltres fem la ruta en sentit contra-horari per tan anem en busca del Ventosa i Calvell, això ens ha fet dubtar una estona doncs el track que vaig descarregar seguia segurament en sentit horari. Com sempre despistat que és un no ho vaig mirar, sort que portem un gran guia i una persona que es mou a la muntanya com a casa i que ens guiarà i donarà bons consells. Només pujar uns metres ja hem tocat neu, la neu que serà la protagonista complementaria del abandonament, doncs una de les coses que he apres és que a la muntanya s'ha d'anar preparat per qualsevol condició climàtica i en aquesta ocasió el no portar grampons ha estat un error. Les imatges a aquestes alçades son de pelicula això només ho pots gaudir si estas disposat a fer una mica d'esforç. El terreny pedra pedra i grans blocs de pedra, sembla com si estiguessis pujant i baixant escales tota la estona, dur trencacames no m'ho imaginava així. Tot i això a les dues hores i mitja aprox arribem al Ventosa i Calvell, beguda reparadora i barreta el esmorzar quina gana!!. Aquí el nostre sherpa particular ja tenia molèsties importants al tendó d'Aquil·les que arrossega de fa dies i que malauradament no milloren. Reprenem la marxa cap al següent refugi tot passant per el punt més complicat de la travessa el pas del Contraix un coll on la neu s'acumula en grans quantitat.
Arribat aquest punt les molèsties del company eren molt importants, i la vista del coll del Contraix amb un tou de neu considerable ens feia pensar en les dificultats que comportaria continuar. Potser el cor en aquells moments et demana continuar perquè la il.lusió per aquesta aventura era molt gran però el seny i el sentit comú ens feia prendre la decisió més amarga, abandonem i retornarem al punt de partida, s'ha acabat no podem continuar. La tornada no te història, desfer el camí per arribar a Restanca i baixar a buscar el cotxe a l'aparcament.
Total 9 hores de caminada i 24 km recorreguts, moltes imatges de postal, moments de patiment, moments divertits, moments d'agraïment i un objectiu a l'horitzó tornar a Carros de Foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada