dissabte, 16 de juliol del 2011

Vallibierna & Culebres (Pas del Cavall)

El grup al cim del Vallibierna 3067 m.
El primer cim de més de tres mil metres per a qualsevol que fa muntanya és quelcom especial, si hi sumem que en el mateix dia varem aconseguir un altre cim de semblant alçada i que per fer-ho era necessari fer el "pas del Cavall" (anomenat així per la manera en que algunes persones travessen aquesta carena, eixarrancant-se com si muntessin a cavall) ja tenim una jornada d'alçada i mai millor dit.
Aquesta ascensió la varem preparar per seguir els 100 i pico cims  iniciativa amb la que el  company Javier Bergua  i un servidor intentem difondre el que ens motiva, pujar cims.
La sortida d'entrada ja era un éxit doncs ens varem ajuntar vuit companys, de totes les edats i amb moltes ganes de gaudir de la muntanya. La climatologia per aquest dia, excel.lent no ens podem queixar.
Calia matinar molt, mes ben dit, quasi no varem dormir. L'hora de trobada dos quarts de quatre de la matinada feia que el despertador em sones a les dues de la nit, com sempre m'agrada anar ben esmorçat ?¿ aquestes hores seria un ressopó.
El recorregut el començarem a  l'estany de Llauset, aprop del poble de Aneto. Curios que per arribar al llac cal travessar un túnel força tètric, de pel.licula  i que dona un cert encant i misteri al començament d'aquesta ruta.
cabana de Botornàs
Deixarem el cotxe al costat mateix del llac, en un petit parking i iniciem la ruta. Només començar ja travessem    una petita tartera, tot vorejant el estany. Poc a poc ens anem enfilant per la vall, fins arribar en primer lloc a la Cabana de Botornàs i el llac de mateix nom. La cabana deu ser nova doncs en algunes ressenyes es parlava de una feta malbé i aquesta està en perfecte estat.
La pujada fins aquest punt és constant però suau i continuarem ascendit amb la mateixa constància fins arribar al trencall on trobem un pal senyalitzador que indica cap al cim per l'ibon Chelat. Aquí el terreny ja comença agafar alçada i en poca estona ens trobarem amb la tartera que dona a la base de la cresta i que és potser el tros més pesat de la pujada. Al final de la tartera estarem ja al pre-cim on una cresta sense excessiva dificultat ens donarà una vista espectacular dels cims que ens voregen entre altres l'Aneto.

Pas del Cavall
Fet el cim del Vallibierna ens resta fer el conegut "Pas del Cavall" un pas que encara que no és molt complicat  tècnicament parlant, impressiona la primera vegada que t'enfrontes a ell.

Nosaltres al final i com que varem retornar pel mateix camí que varem pujar, el pas del cavall el varem fer dos cops, amb anècdota inclosa i que queda pels que vam viure el moment.
Fet el pas del cavall coronarem el segon cim del dia la Tuca de Culebres, de 3062 m. El retorn com hem comentat pel mateix lloc tot i que la millor opció es baixar cap el Coll de Llauset, per aquesta vessant la baixada és molt més rapida doncs hi ha una tartera que permet baixar en poc temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada