diumenge, 31 de gener del 2010

Cursa de l'Oli (Borges Blanques)

Segona cursa del 2010, a les Borges Blanques amb tota la colla del Europastry Team. Una cursa on he sortit amb moltes ganes i diria que una mica per sobre de les meves possibilitats. Potser el anar sense pulsòmetre (només arribar a les Borges m'he adonat que s'ha mort) i el sortir al costat del Eduard m'ha fet pujar de voltes. Els primers 2 km's hem anat el Xavi i jo junts, cap al 4 l'he deixat enrere i he vist a l'Eduard a pocs metres davant meu. L'he atrapat i hem anat estirant ara tu ara jo fins el km 8 on m'he desfondat, segurament he pagat la sortida i l'Edu a tirat sol fins al final de cursa temps 46:23 i el meu 46:35 .
Si parlem de sensacions no ha estat una cursa agradable per a mi, aquestes curses on tens que sortir a tope perquè son curtes no m'acaben de funcionar bé, jo prefereixo curses com la de Moià que son més llargues i més dures, però amb pujades i baixades, senders, passos tècnics etc..
El proper objectiu és la cursa Botifarunner una cursa molt més d'aquest estil 19,5 km i 900 metres de desnivell acumulat. El proper cap de setmana anirem a entrenar i a reconèixer el terreny.

dissabte, 30 de gener del 2010

Repte 100 Cims

Aquest any m'he federat a la FEEC (Federació Entitats Excurionistes de Catalunya) d'una banda m'agraden les curses de muntanya, el Btt i les excursions als Cims de no massa dificultat. Per aquest motiu crec que és la millor opció. Un dels que m'han animat a federar-me ha estat el Javi Bergua, company de feina, de curses i un bon amic al qui li encanta la muntanya. Una de les interessants propostes és el repte dels 100 Cims, i aquest any amb en Javi volem fer tants cims com puguem per anar actualitzant la llista, i apropar-nos a aconseguir els 100 cims.
El dia 2 de Gener vam començar per les comarques de Tarragona, primer cap a Vilanova de Prades per fer la Punta del Curull (1022 m)i després de fer el primer cim cotxe fins a Ulldemolins on atacaríem el segon cim de la jornada. Aquí ens varem despistar una mica i no varem assolir la Punta Pericana que era el nostre objectiu, llàstima hi varem ser aprop però no en la direcció correcte.
Una vegada retornats a l'ermita de Sta Magdalena, de on havíem sortit per fer el cim, cotxe i parada a Cornudella on un dinar reconfortant (atenció al vi de Mas Perinet) ens ha preparat per atacar el següent cim un dels llocs de privilegi d'aquestes comarques la Roca Corbatera (1163 m) sortint del petit poble d'Albarca.

Roca Corbatera (1162)

Roca Corbatera (1162m)

La Roca Corbatera és una muntanya de 1.162 metres que es troba al municipi de La Morera de Montsant a la comarca del Priorat.

Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 258131001).

Punta del Curull (1021m)

Punta del Curull (1021m)

La Punta del Curull és un cim (1.021 m) dels municipis de Vilanova de Prades i del Vilosell (Garrigues). Representa, juntament amb la Torre de guaita de la Tossa (1.023 m), el cim més alt del municipi de Vilanova de Prades i de la comarca de les Garrigues.


dimarts, 26 de gener del 2010

La Pica 2010 un 10 Vermell

Aquest cap de setmana tocava BTT i quan és al costat de casa i amb una organització com la del BTT Tarragona és segur que ens ho passaríem de conya.
En el terreny personal feia dies que havia pres la decisió de fer el circuit vermell, el difícil i tècnic segons la organització. Crec que físicament estic en un bon punt per començar a progressar adequadament, he deixat enrera lluny els problemes de sobrepes i entre els entrenaments de muntanya i la BTT amb en Joan i en Josep estic en un moment molt bonic.
El dissabte varem sortir per estirar les cames amb l'Andres i en Ricard, 30 km un tomet a la zona de Santes Creus, el Plà de Sta Maria i tornada a Valls i al arribar a casa em vaig trobar en Xavi Leiva amb el que diumenge vaig anar a Picamoixons lloc on es celebrava aquesta gran cita BTT'era la Pica. Un recorregut amb molt de sender, pujades i baixades però que va començar amb una sortida neutralitzada de 5km per carretera, una llàstima odio la carretera però entenc que amb una afluència de 800 persones com no intentis estirar el grup, el caos és assegurat. Deixant de banda la sortida i l'embus en algun sender, el recorregut ha estat molt bé i això si amb un marcatge ideal. De veritat fins i tot despistats com jo en una ruta així no tindríem perdó de deu de perdre'ns. Per altra banda en aquesta cursa el tracte al participant és de luxe ; xocolatada amb coca per començar, una bossa del corredor amb mitjons tècnics, ampolla de vi, llibre de rutes de BTT, petits detallets, croissants de Europastry :) etc.. etc... més els avituallaments complets de menjar i beure i per finalitzar la botifarra i tot per 14 euros !!!!! com deia en Laporta QUE N'APRENGUIN tots aquells organitzadors de curses, siguin atlètiques siguin de BTT o Duatlons. Potser la clau és que qui ho organitza en Pep del BTT Tarragona s'ho sent com alguna cosa personal. Per tots aquests motius he començat la setmana del meu aniversari amb molta injecció de moral i ara toca pensar en la Cursa de l'Oli a Borges.

Les fotos son gràcies a Santi Jiménez de www.fotosport.org i a Dani de BTT Valls i Alt Camp.



dilluns, 18 de gener del 2010

2 Turons Moià

Diumenge tenia ganes de cursa, i vaig gaudir de valent com darrerament sol passar. Aquesta vegada la Judit m'ha acompanyat fins a Moià lloc on es feia la cursa dels 2 Turons. Una cursa de 10,3 km i amb un desnivell acumulat de 468 metres de pujada i 447 de baixada. Per les característiques de la cursa era ideal per a seguir el meu pla personal enfocat a les curses de muntanya. El resultat 01:04:19 i a un ritme mig de 06:00, bon resultat en un terreny divertit, fang, corriols molts corriols i fins i tot encara varem trepitjar neu.
Els primers kilòmetres han estirat el gran nombre de corredors i tot i així encara en alguns trams hem anat retinguts, en algun punt en concret l'aturada ha estat d'escàndol però crec que en aquestes curses on jo personalment vaig a passar-m'ho bé no importa si perds una mica de temps. El punt més problemàtic ha estat en un corriol de pujada on hi havia una cora per ajudar en la ascensió.
En aquesta cursa hem participat 4 integrants del Europastry Team, Javi Bergua, Rafa Poveda, Eduard Gonzalez i un servidor, l'Eduard ha tingut mala sort i en el km 3 ha patit un rebregament del turmell que l'ha fet abandonar, una llàstima doncs havia sortit molt bé i segur que hagués fet menys d'una hora, espero que es recuperi per la propera la Cursa de l'Oli a Borges. En Javi i en Rafa tots dos a la seva manera estan en ple proces de recuperació de lesions i molèsties que sembla que arribin a la seva fi. Al final del túnel sempre hi ha llum i ells de finals de túnels hi entenen molt.

Ara ja tenim la propera marcada al calendari la Cursa de l'Oli a Borges, on també s'afegirà al grup el Marc Llorach.

Jo per la meva banda aquesta setmana hem toca BTT doncs el dissabte començo la preparació per el camí de Santiago i el diumenge La Pica, gran pedalada a Picamoixons on he escollit el circuit vermell. Espero que almenys acabi amb dignitat.